25.06.2012, esmaspäev

Üks mõnus soolane keeks, mida ma täna lõunaks küptsetasin. Suvikõrvitsa ja kõrvitsa seemnetega, eriliselt heaks teeb selle täistera nisujahu, mis teeb keeksi imeliselt pehmeks. 
Selle jaoks on vaja kõigest 4dl jahu (mina tegin 2dl nisujahu ja 2dl täistera nisujahu), 1-1,5tl soola (vastavalt maitsele), 2tl küpsetuspulbrit, 200g võid/margariini, 1dl piima, 3 muna, väiksem suvikõrvits ja maitse järgi kõrvitsa seemneid.
Segada või ükshaaval munadega, lisada jahu (sõeluda sisse) ja sool, küpsetuspulber ja piim. Segada korralikult, lisada lõpus hakitus suvikõrvits ja kõrvitsa seemned ning valada keeksi vormi. Ahi eelkuumutada 175 kraadi juurde ning seal lasta pöördõhus ~50 min küpseda või kuni keeks on pealt kuldpruun.

No comments: